Blueberry Greek Yoghurt Protein Cake!

Deze week hebben we een overheerlijk cakerecept voor jullie klaar staan. Deze cake is zoals je van ons gewend bent laag in calorieën, maar hoog in eiwitten. Daarnaast smaakt het ook nog eens heerlijk! Deze cake vergt wat bereidingstijd, maar dat is het zeker waard. Hij ziet er heerlijk uit, en is lekker als snack tussendoor of voor bij de koffie. Ook is het een goed alternatief voor een ongezondere normale cake of taart! Zo kun je toch lekker genieten, zonder je dieet te verpesten. Laat ons weten als jullie dit recept hebben geprobeerd via je Instagram story of DM!

Voedingswaarden per 1/8e deel van de cake
170 kcal
5gr vet
21gr koolhydraten
10gr eiwit

Ingrediënten

100gr bloem naar keuze 
50gr whey vanille
50gr kristalsuiker
15gr stevia
3mL vloeibare zoetstof
1 ei
125gr Griekse yoghurt 0%
60gr light roomboter
1tl baking soda (kan je ook vervangen door bakpoeder)
3mL vanille extract
10mL citroensap
snufje zout
150gr bosbessen

Werkwijze

-Oven voorverwarmen op 180 graden
-Bloem mengen met de whey, bakpoeder en snufje zout
-In een aparte kom: boter opkloppen met de suiker, stevia en zoetstof.
-Ei, yoghurt, vanille extract en citroensap toevoegen aan het botermengsel en luchtig kloppen. Daarna beetje bij beetje het bloemmengsel toevoegen.
-Nu zou ik er ook het extra vocht bij doen, 50mL per keer en telkens consistent checken.
-20 cm springvorm (of iets anders dat je in huis hebt): invetten en bloem of bakpapiertje inleggen. 
-Deeg in de vorm doen, bosbessen erover verdelen.
-30/35 minuten bakken. Het gerecht is klaar als een satéprikker er droog uitkomt.

Laat een reactie achter