Granola basisrecept

Granola basisrecept

 

Ingrediënten

 

Basis

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram gemengde noten
  • 1,5 eetlepel kokos- of olijfolie

 

Smaakmakers

  • Kruiden (bijvoorbeeld kaneel, koek & speculaas kruiden, cacao of anijs)
  • Geraspte kokos
  • Zaden of pitten (bijvoorbeeld pompoen- zonnebloempitten)
  • Honing
  • Gedroogde vruchten of fruit (zoals rozijnen, cranberries, appels)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie (of olijfolie) met de basis ingrediënten. Voeg naar smaak de smaakmakers toe en verdeel vervolgens het granola mengsel over de beklede bakplaat.
  3. Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om. Als je van knapperig houdt, kan de granola langer in de oven.
  4. Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 tot 3 weken te bewaren.
  5. Serveer de granola met yoghurt of kwark en eventueel vers fruit of een lik jam.

Laat een reactie achter