Griekse Moussaka!

Slanke Griekse Moussaka

Naast een wekelijkse blog op, gaan we vanaf nu iets nieuws proberen. Elke woensdag zal er een heerlijk gezond, eiwitrijk recept online komen. Hiervoor hebben wij hulpkok Tino Pronk ingeschakeld, shout out naar jou! De eerstvolgende gerechten zullen vooral caloriearm zijn om te gebruiken in een cut, daarna zullen we ook calorierijke recepten delen voor tijdens het bulken! 

Voorbereidingstijd: 15 min

Bereidingstijd: 30 min

Voedingswaarden: 

-803 kcal

-60 gram koolhydraten

-11 gram vetten

-35 gram eiwitten

 Ingrediënten:

  • 300 Gram kipgehakt
  • 2 Stuks aubergine
  • 400 Gram tomatenblokjes in blik
  • 4 Teentjes knoflook geperst
  • 1 Stuks fijn gesneden ui
  • 80 Gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 Theelepels kaneel
  • Maïzena (of ander bindmiddel)
  • Peterselie/oregano naar smaak
  • Peper & zout naar smaak
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Bakplaat of grill(pan)
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van een halve centimeter.
  3. Snijd de ui en de peterselie/oregano fijn, rasp de Parmezaanse kaas en pers de knoflook uit.
  4. Grill de plakjes aubergine in de oven tot dat deze zacht zijn en bruin verkleuren.
  5. Zet ondertussen een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Fruit hierin de fijn gesneden ui en geperste knoflook enkele minuten.
  6. Zodra dit gebeurd is voeg je het kipgehakt toe en bak je dit tot deze goudbruin verkleurd. Voeg vervolgens de peterselie/oregano, peper, zout en kaneel toe. Laat dit rustig sudderen.
  7. Haal de gegrilde aubergines uit de oven en zet de oven op 180 °C.
  8. Voeg de tomatenblokjes bij het gehaktmengsel en breng dit rustig aan de kook. Als het mengsel te waterig is, kan maïzena (of een ander bindmiddel) toegevoegd worden. Laat dit rustig sudderen.
  9. Vet ondertussen de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en beleg de ovenschaal met 1/3 van de aubergines.
  10. Zodra het gehaktmengsel op temperatuur is, kun je de helft hiervan over de laag aubergines verdelen. Vervolgens verdeel je hierover 1/3 van de aubergines en dekt deze af met het overgebleven gehaktmengsel.
  11. De laatste laag bestaat uit de resterende plakjes aubergines bedekt met de geraspte Parmezaanse kaas.
  12. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat de moussaka goudbruin verkleurd is.
  13. Schep de moussaka voorzichtig uit de ovenschaal, garneer met peterselie/oregano en serveer het gerecht met een heerlijke salade. Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter