Lowcarb Pad Thai

Ingrediënten

  • 400 gr courgetti (courgette spaghetti)
  • 2 el kokosolie
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 tl vissaus gedroogde rode pepervlokken naar smaak
  • sap van 1 limoen
  • Chilivlokken naar smaak
  • 125 gr taugé
  • 4 el gehakte pinda’s
  • verse koriander 

Variatietip: voeg ook eens garnalen, biefstukpuntjes of kip toe!

 

Voedingswaarden

 Per portie

Calorieën: 405 kcal

Koolhydraten: 18,45 gr

Vetten: 26,25 gr

Eiwit: 20,7 gr

 Het recept bevat 2 porties.

 

Bereidingswijze

  1. Voeg de sojasaus, tamarinde pasta, vissaus, limoensap en tenslotte de chilivlokken toe aan een kom en meng de ingrediënten met elkaar tot een saus.
  2. Zet een (wok)pan op hoog vuur met een beetje kokosolie erin en voeg hieraan de courgetti aan toe. Verwarm het geheel en schep constant door voor circa 2 á 3 minuten. Schep de courgetti vervolgens over in een vergiet en laat afkoelen. Laat het vocht goed uitlekken!
  3. Snipper de sjalotten, pers de knoflook fijn en maak de pan schoon. Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur en voeg een beetje van de kokosolie toe. Vervolgens fruit je hierin de sjalotten en knoflook tot dat deze beginnen te verkleuren.
  4. Voeg de eieren toe aan een schaal en klop deze luchtig los. Voeg het eiermengsel toe aan de pan en laat het geheel stollen. Roer het eiermengsel vervolgens door de pan, om hiervan een roerei te maken.
  5. Bijna klaar! Voeg de taugé en de uitgelekte courgetti. Voeg vervolgens de saus toe. Laat het geheel circa 2 minuten bakken.
  6. De laatste stap is het verdelen van de inhoudt over 2 borden en af te top met de gehakte pinda’s en koriander.

Laat een reactie achter