Oreo Stracciatella Kwarktaart

Voedingswaarden
Aantal porties: 10​
Per portie:​
Calorieën: 262 kcal​
Vetten: 7 g​
Koolhydraten: 32 g​
Vezels: 2 g​
Eiwitten: 18 g​
Ingrediënten

Taartbodem​
  • 100 gram Oreo koekjes
  • 100 gram Fries roggebrood
  • 150 gram dadels zonder pit (100 gram is ook voldoende)
  • 10 gram kokosolie; zou je kunnen vervangen door 0% appelmoes
Vulling​
  • 20 gram gelatine (= 12 blaadjes)
  • 5 el water
  • 900 gram magere kwark (of stracciatella kwark)
  • 65 gram stracciatella whey
  • 200 gram roomkaas light
  • 54 gram Oreo koekjes (de rest van de rol)
Bereiding
  1. Indien de dadels nog niet ontpit zijn, moet dit als eerste gebeuren. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de taartbodem bij elkaar in een keukenmachine om er een plakkerig geheel van te maken. Dit kan ook eventueel met een blender en of staafmixer.
  2. Gebruik voor de vorm een taartbodem van ø 24 cm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het plakkerige geheel uit de vorige stap over de vorm en druk dit stevig aan met een vork of lepel.
  3. Zet de taartbodem in de koelkast, zodat deze kan "opstijven".
  4. Nu gaan we aan de slag met de vulling; week de gelatine blaadjes in een bakje met water voor circa 10 min.
  5. Meng ondertussen de kwark, whey en de roomkaas tot een glad geheel. Wederom kan je hiervoor een keukenmachine, blender of staafmixer gebruiken.
  6. Wring de gelatine blaadjes uit en verwarm deze met de 5 eetlepels water in een pannetje. Zorg dat de gelatine volledig oplost. Laat dit absoluut niet koken, dan verliest de gelatine bindingskracht. Eventueel kan hiervoor ook de magnetron gebruikt worden.
  7. Als de blaadjes opgelost zijn kan het gelatinemengsel toegevoegd worden aan de vulling en meng het geheel goed door elkaar.
  8. Breek de helft van de overgebleven Oreo koekjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de vulling. Laat tenminste 4 koekjes over om te gebruiken als topping.
  9. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de taartbodem.
  10. De laatste overgebleven koekjes kunnen heel fijn gemalen of gestamp worden, om vervolgens de taart mee te decoreren.
  11. Zet de taart in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur opstijven. Het liefst een hele nacht!
  12. Snijd de taart na het opstijven in 10 stukken en geniet van het heerlijke verantwoorde puntje taart!

Laat een reactie achter