Protein Fluff-recept!

Deze week in plaats van een blog even iets anders. We hebben een heerlijk eiwitrijk recept voor jullie. Laat ons voor volgende week zeker weten wat voor blog jullie willen zien, dan gaan we hier mee aan de slag! 


Dan het recept, we gaan heerlijke protein fluff maken. Dit recept bevat weinig calorieën, maar veel volume (volumevoer = goals). Dit houdt in dat je maag lekker gevuld is met weinig calorieën, waardoor je toch een vol gevoel hebt. Super handig als je bezig bent met afvallen. 


Benodigdheden:

-1 scoop Caseine eiwit (30 gram). Veel mensen gebruiken whey eiwitpoeder, maar voor fluff is caseine aan te raden. Caseïne bevat een andere structuur en met whey krijg je slush in plaats van fluff. Als je toch whey wil gebruiken kan je Xanthan gum aanschaffen en schijnt het ook te lukken, zelf gebruiken we caseine eiwit. Bijkomend voordeel is dat caseine eiwit van hogere kwaliteit is dan whey. Over de verschillen tussen whey en caseïne eiwit komt later deze week een post! 


-100 gram diepvriesfruit (zelf gebruiken we vaak frambozen, mango, of gemengd fruit (blauwe bessen met frambozen etc). Andere soorten fruit kunnen ook, voorbeelden zijn cranberries, aardbeien, ananas, perziken of passievrucht. 


-Klein beetje melk. Dit hoeft echt maar een klein scheutje te zijn, als je te veel toevoegt wordt het geen fluff maar meer een smoothie. 


Aanvullend kan je nog toppings toevoegen, voorbeelden zijn powdered peanut butter van MyProtein, gehakte pinda’s, goji bessen of cacao poeder.


Bereidingswijze:

-Stap 1: het bevroren fruit crushen/fijn maken. Belangrijk hierbij is een goede blender of keukenmachine. Het fruit moet bevroren zijn, niet ontdooit, anders wordt het geen fluff. Pas wel op dat je apparatuur niet stuk gaat, dit is een klacht die veelgehoord is bij het maken van fluff. Hieronder zie je in de video tot wanneer je ongeveer moet crushen. De melk kan je in kleine beetjes al toevoegen maar doe dit voorzichtig zodat je niet te veel toevoegt.


-Stap 2: Voeg de eiwitpoeder toe en start met mixen. Zelf gebruiken we hier een keukenmachine voor. Als je hiermee start lijkt het alsof je weinig hebt, maar het volume gaat hier flink toenemen. Mix in ongeveer 3 tot je een fluff hebt die lekker luchtig is. In de video hieronder zie je tot wanneer je door moet mixen. 


En klaar is kees! Fluff is een echte lifehack als je je hongergevoel wil onderdrukken als je aan het cutten bent. Probeer het zelf zeker uit, en tag ons in je stories met het resultaat!

Laat een reactie achter